Boektitels: autisme bij vrouwen en AD(H)D (2)

Dit is deel twee van de boekentips over mensen met specifieke neurologische eigenschappen. In deel 1 besprak ik boektitels over hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. In deze blog komen de neurologische eigenschappen autisme specifiek bij vrouwen en AD(H)D aan bod. Ik wijs, net als in de vorige blog, op de valkuil van het benoemen van groepen, namelijk… Het hele verhaal »

Boektitels: hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid (1)

De boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb, gingen over mensen met specifieke neurologische eigenschappen. Namelijk de eigenschappen van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, autisme specifiek bij vrouwen en AD(H)D. Wat deze groepen mensen gemeen hebben, is dat hun zenuwstelsel wat anders werkt dan gemiddeld. De groepen zijn ook verwant met elkaar, ze liggen aan hetzelfde uiteinde van… Het hele verhaal »

Het patroon van een hardnekkige klacht

Rugpijn die niet over gaat, of steeds maar weer terugkomt. Iedere maand een knallende hoofdpijn voordat je ongesteld wordt. Een marihuanaverslaving. Je dromen niet na kunnen jagen uit angst voor afwijzing. Je erg onzeker voelen in sociale situaties. Hoge bloeddruk. Of medicatie tegen hoge bloeddruk die niet aan wil slaan. Allemaal voorbeelden van hardnekkige klachten… Het hele verhaal »

© 2009 - 2023 Maud van der Veldt – acupunctuur

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑