Simone kwam bij mij vanwege een frozen shoulder. Ze had veel pijn en bewegingsbeperking in haar schouder en had geen idee waar de klacht vandaan kwam. Ze had menig therapeut er naar laten kijken. De klacht ging maar niet over, welke therapie ze ook probeerde. Ze moest er maar mee leven, zeiden de geraadpleegde zorgverleners. Dat weigerde Simone. Ze is nog jong en wil gewoon haar schouder gebruiken. Ze houdt van sporten. Hockey en klimmen zijn haar grootste passies.

De wil van Simone om te weten waarom de klacht niet overging, was het startpunt van onze samenwerking. Een samenwerking die gebaseerd was op een gezamenlijke bereidheid om te kijken wat er bij Simone aan de hand was. De acupunctuurbehandelingen zorgden voor meer ontspanning en dat ze minder last van haar schouder had. De gesprekken die we voerden waren een uitlaatklep voor wat er in haar opborrelde, maar zelden naar buiten kwam.

In de gesprekken die Simone en ik samen hadden, kwam haar zus vaak naar voren. Simone liet duidelijk blijken dat het contact met haar zus haar dierbaar was. Alleen, sinds Simone een paar jaar geleden verhuisd is naar een andere stad, zag ze haar zus veel minder. Simone begon door de gesprekken te beseffen dat ze het contact met haar zus miste. En ook, dat ze het gemis van haar zus helemaal niet bij zichzelf had opgemerkt.

Uit zichzelf ondernam Simone actie om haar zus weer vaker te zien. Ze vertelde haar zus waar ze in de behandelingen achter was gekomen, namelijk hoeveel haar zus voor haar betekende. Parallel aan dit proces van contact maken met haar zus, verbeterde de klacht aanzienlijk. Met nog enige finetuning in vervolgafspraken was de genezing van de schouder ingezet. Hockey en klimmen werden weer reële mogelijkheden om naar uit te kijken.

Meestal is er op het eerste gezicht geen logische oorzaak te vinden van een hardnekkige klacht. Voor het genezen van een hardnekkige klacht is het nodig om op zoek te gaan naar het verhaal achter de klacht. Een verhaal dat zich alleen laat vertellen door er tijd en ruimte voor te nemen en bereid te zijn naar jezelf te kijken. Een hardnekkige klacht gaat daarom zelden over de klacht, maar over wat er van binnen speelt.

Heb je een hardnekkige klacht en wil je weten of mijn consulten iets voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via info@maudvanderveldt.nl of 06-13616501. Kijk eventueel op de contactpagina voor directe telefonische bereikbaarheid.

Foto credits: Gratisography

Deel deze blog via: