Spanningsklachten

Door de jaren heen heb ik heel wat spanning opgebouwd, waardoor ik behoorlijk wat lichamelijke klachten had. Maud heeft mij laten praten, zonder oordeel en wat nog belangrijker is, laten voelen.  Uit mijn hoofd gaan en waarnemen hoe het voelt. Haar behandelingen hebben mij veel goed gedaan.  Veel van de klachten zijn weg. Ik zit niet meer zo in mijn hoofd en beleef het leven zoals het komt. Dank daarvoor Maud.

Ans

Niet goed in je vel zitten

Ik zocht hulp omdat ik niet goed in mijn vel zat. Wegens mijn fysieke en mentale klachten kwam ik via het internet bij Maud terecht. Na een intake gesprek en het vele praten wist Maud de juiste methode te vinden om te leren omgaan met deze ongemakken die een grote invloed hadden op mijn functioneren. Na de behandelingen heb ik geleerd in het nu te leven en niet teveel in het verleden en/of de toekomst. Belangrijk hierin waren mijn gevoelens niet te onderdrukken en juist hiervan bewust te worden. Hierdoor is mijn zelfverzekerdheid enorm toegenomen en benader ik dingen positiever.

Leslie

Hoge bloeddruk

Geconfronteerd met een te hoge bloeddruk en de nodige medicijnen kwam ik op mijn zoektocht naar verbetering terecht bij Maud. Een klein jaar heb ik regelmatig (minimaal 1x per maand) consulten van een uur gehad. De combinatie van gesprek (m.n. over dilemma’s in relaties) en behandeling deden me goed. Maud is een goede luisteraar en stelt met alle zorgvuldigheid en liefdevolle aandacht ondersteunende en constructieve vragen. Een mooi uur van zelfreflectie en positieve confrontatie! Wat de acupunctuur zelf precies voor effect heeft gehad, kan ik niet zo goed beoordelen. Het was niet zo dat ik snel een veel lagere bloeddruk kon scoren. Inmiddels is mijn bloeddruk wel gedaald naar een acceptabel niveau, maar de medicijnen moet ik blijven nemen. Verder vond en vind ik het moeilijk om de lichamelijke effecten waar te nemen tijdens – en als gevolg van de consulten. Gezien de verhalen van anderen had ik daar wel op gehoopt. Misschien als je (chronisch) last hebt van pijn(en) dat er duidelijker veranderingen te constateren zijn. Hoe dan ook, de consulten hebben mij geholpen om meer rust en evenwicht te krijgen in een onrustige periode. Daar ben ik Maud, haar opstelling en deskundige werkwijze dank voor verschuldigd.

Jacinta

Tenniselleboog

Ik had al een half jaar last van een tenniselleboog, zowel links als rechts. Rust nemen, massages en strekken hadden geen enkel positief effect, de pijn werd eigenlijk alleen maar erger. Ondanks dat ik geen idee had hoe acupunctuur werkte of er in geloofde, besloot ik deze behandelwijze een kans te geven en dat was de beste beslissing die ik maakte.

Vanaf de eerste behandeling was acupunctuur ongelooflijk effectief voor mijn lichaam en geest. Mijn armen en schouders ontspande onmiddellijk. Na 5 behandelingen, in een tijdsbestek van twee maanden, was de pijn van beide tennisellebogen verdwenen en was er een gevoel van genezing begonnen die nog eens drie maanden aanhield.

Ik ben Maud dankbaar voor haar warme aandacht en diepe begrip. Ik heb van haar geleerd om te ontspannen en los te laten, niet alleen mijn spieren, maar ook moeilijke situaties in mijn leven. Ik heb geleerd om meer naar mijn hart te luisteren en het te accepteren zoals het is. Ik zal beslist nog regelmatig naar Maud toegaan om dit zelfbewustzijn te oefenen en te sterken.

Taciser

Pijn tussen schouderbladen

Op een gegeven moment had ik zo’n last van spanning in rug en schouders dat ik besloot hulp te zoeken. Zo ben ik bij Maud terecht gekomen. Wat begon als een zoektocht naar een ‘quick fix’ heeft me uiteindelijk geholpen om te leren voelen. Door haar fijne werkwijze en de veilige sfeer die daarvan uitging, heeft Maud me bij de onderliggende oorzaak van de spanning gebracht.

Rutger

Hoofdpijn

Dankzij de acupunctuurbehandelingen van Maud, ga ik tegenwoordig een stuk zorgelozer door het leven. Ik hoef mezelf niet meer te verzetten tegen de hoofdpijn die ik jarenlang om de twee weken had. De hoofdpijn duurde altijd 2 à 3 dagen en was alleen met pijnstillers uit te houden. Zelfs ’s nachts kon ik vaak niet slapen zonder pijnstillers. Nu ben ik echt van de hoofdpijn af, ongelooflijk! Ben daar heel blij om. Af en toe voel ik een zwakke afspiegeling van de hoofdpijn van vroeger opkomen, maar dan maak ik weer even een afspraak en ben ik weer pijnvrij.

Rian

Pijn onderrug en knie

Ik ben naar Maud toe gegaan, omdat ik last van mijn onderrug en knie had. Al heel snel was ik van de pijn in mijn knie af en mijn onderrug is nu op enkele perioden na ook pijnvrij. Door vragen die Maud me stelde en een enkele uitleg die ze gaf, was ik in staat om op een steeds dieper niveau te voelen en kon ik dat koppelen aan bepaalde situaties. Later bleek dat ik op het moment dat ik bij Maud kwam, ‘vast’ zat in mijn leven en dat werd weerspiegeld in mijn lijf.  Door de oordeelloze en respectvolle benadering van Maud had ik alle vrijheid en vertrouwen om op zelfonderzoek te gaan. Niets is zo erg als het lijkt, als je het in de ogen kijkt. Dank daarvoor!

Esther

Jumpers knee

Al 3 jaar had ik last van een jumpers knee, een peesontsteking net onder mijn knie. Met name na het sporten gaf dat een stekende pijn in mijn knie. Ik had voor mijn gevoel de reguliere stappen in het medische circuit geprobeerd om ervan af te komen, zonder gewenst resultaat. Met als consequentie dat ik mijn favoriete sport(en) niet meer uit kon oefenen. Na een paar behandelingen bij Maud stond ik weer op het sportveld en dat was een ontzettend fijn gevoel. Na een paar weken stond ik zelfs zonder pijn op het veld. Dat voelde als een enorme bevrijding. Door de behandelingen bij Maud heb ik geleerd mijn lichaam als leidraad te gebruiken voor mijn functioneren en de signalen die ik daarvan krijg niet te negeren, maar te onderzoeken.

Ik merk dat ik de behandelingen zo fijn vind, dat ik voor nu bij Maud blijf terugkomen. Ook al is mijn knie weer in orde, omdat het me op vele andere vlakken veel brengt.

Ilse

Slecht slapen

Al enige tijd sliep ik slecht, waardoor ik overdag vermoeid was, niet helder, wat weer leidde tot gespannenheid. Een vicieuze cirkel. Een direct aanwijsbare reden was er niet voor de slapeloosheid. Ik ben enigszins bekend met de Chinese geneeskunde en acupunctuur, dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Op internet vond ik Maud. De behandelingen zijn elke keer weer anders en leveren elke keer weer nieuwe inzichten op. Er komt veel meer aan de orde dan alleen de klacht , het gaat veel dieper. Tijdens de behandelingen komen er bij mij allerlei (oude) emoties naar boven en spanningen vrij. Het is heel interessant te ervaren wat de behandelingen met mij doen. Maar nog interessanter is dat Maud mijn emoties ook waarneemt. Heel bijzonder. Dit geeft een inzicht in mijn gedrag/patronen en hoe ik op situaties reageer en heeft mijn bewustzijn vergroot.  Ik kan beter mijn eigen gedrag en ingesleten reacties waarnemen en dan ombuigen naar constructievere emoties. De behandelingen hebben veel effect in mijn dagelijks leven. Ik zit meer in mijn lijf en ben meer uit mijn hoofd. Langzaam word ik veel rustiger, waardoor ik ’s nachts ook beter slaap.

Sylvia