Mark vraagt zich af of de veranderingen die hij opmerkt een gevolg zijn van de acupunctuurbehandeling. Hij heeft één behandeling gehad en komt nu voor de tweede behandeling. In de week tussen de behandelingen heeft hij gemerkt dat hij ’s nachts nog wel wakker wordt, maar toch minder moe is bij het ontwaken. Hij vertelt over een droom die hij heeft gehad, terwijl hij nooit droomt. En zijn onderrug is gevoeliger. Zijn deze veranderingen een gevolg van de behandeling? Een goede en terechte vraag: hoe weet je dat acupunctuur werkt?

lieveheersbeestje_49h_klein

De eerste aanwijzing dat acupunctuur werkt, is diep ontspannen zijn aan het eind van de behandeling. Concreter, Mark merkte in de eerste behandeling dat zijn hoofd rustiger werd en er meer ruimte in zijn lichaam was ontstaan. Hij voelde zich simpelweg prettig alsof hij net wakker werd uit een diepe slaap. Zodra het lichaam ontspant, herstelt de balans en kan het lichaam de klacht zelf gaan genezen. Ontspanning is een teken dat de balans herstellende is.

De tweede aanwijzing is subtieler. Wat heeft Mark tussen de behandelingen opgemerkt? Mark kan goed formuleren wat hem opviel, maar realiseert zich niet dat dit de eerste tekenen zijn van een verandering in lichaam en geest. Dit komt doordat Mark de signalen van zijn eigen lichaam en geest niet als waar aanneemt. Hij twijfelt aan zijn eigen waarnemingen, doordat hij onvoldoende in contact staat met zijn lichaam. En contact maken met zijn lichaam is nu net wat nodig is, wil de klacht kunnen genezen. Hoe bewuster je bent van je lichaam, hoe beter je bij kan sturen om in balans te blijven en hoe minder last je van de klacht hebt.

De derde aanwijzing is het resultaat van meerdere behandelingen. Mark heeft na een reeks behandelingen nog wel last van zijn hoofdklacht slecht slapen, maar er is toch iets veranderd. Mark slaapt iets beter, is minder op zijn klacht gefocust en kan makkelijker accepteren wanneer hij een nacht slecht slaapt. Hij heeft geleerd wat zijn eigen aandeel in de klacht is en weet dat hij aan het begin van een veranderproces staat dat hij zelf kan gaan invullen. Mark is emotioneel stabieler en vrolijker. Hij is meer ontspannen en zit beter in zijn vel.

Beter in je vel zitten, is geen vuurwerkshow. Het heeft niks met de wauw-factor te maken. Beter in je vel zitten is zo gewoon dat je het bijna niet zou waarnemen. Beter in je vel zitten is meer in balans zijn. Acupunctuur herstelt de balans en zorgt ervoor dat je beter contact hebt met je lichaam, opdat jij de balans beter kunt houden. In balans zijn is best wel een beetje saai, maar is volgens de Chinese geneeswijze dé basis voor een lang en gelukkig leven.

Heb je een hardnekkige klacht en wil je beter in je vel zitten? Neem dan vrijblijvend contact op om te zien of acupunctuur iets voor je kan doen. Je kan me bereiken via info@maudvanderveldt.nl of 06-13616501.

 

Deel deze blog via: