Ik heb altijd een sterke wil gehad om zaken te begrijpen en zelf te kunnen. Ik hou van leren en studeren. Praktisch gezien, omdat mijn hoofd daar zo lekker rustig van wordt, maar vooral om te zoeken naar wat waar is voor mij. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat ik gelukkiger ben als ik de sleutel van zelfkennis bij me draag, dan wanneer ik mijn geluk laat afhangen van de willekeur in de wereld om mij heen. Deze overtuiging heeft me ver gebracht bij het grootste project waar ik, genoodzaakt, ooit aan begonnen ben: mijzelf.

Hoe het begon…

Er was een periode in mijn leven waarin mijn lichaam niet wilde doen wat mijn hoofd had bedacht. Mijn lijf voelde aan als dat van iemand van 90 jaar. Ik begreep niet waarom mijn lichaam stokte. Hoe is het mogelijk, dacht ik, om in een lichaam te zitten waar ik niks van begrijp? Ik heb door de jaren heen naar leraren gezocht die me hielpen naar mezelf te kijken. Ik heb aan hun hand geleerd wat goed voor me is en wat niet, en hoe dat in mijn lichaam voelt. Door deze weg te gaan, weet ik nu dat ik in mijn lichaam waardevolle informatie bij me draag die ik kan gebruiken als een kompas voor mijn leven. Een leven waarin ik gelukkiger ben dan toen mijn hoofd de regie had.

Gemakkelijk was de weg zeker niet.

Het vergde moed en vastberadenheid om naar mijn eigen patronen te kijken die bijdroegen aan mijn hardnekkige klacht. Ik was zo bezig voor andere mensen te zorgen, dat er geen energie meer voor mezelf overbleef. De balans was compleet zoek. Door mijn eigen bijdrage aan mijn vermoeidheid beetje bij beetje onder ogen te zien en daaraan te werken, heb ik langzaamaan de balans hersteld. Het was geen makkelijke weg, maar ik had geen ander pad willen gaan. Het zelfinzicht dat ik verkreeg, heeft mijn leven veranderd. Dankbaar ben ik met alle leraren, die op mijn pad kwamen en een bijdrage hebben gehad in mijn groei en ontwikkeling.

Het meest kostbare wat ik verworven heb, wil ik ook een ander geven.

Een bijdrage leveren in het zelfinzicht van mensen met een hardnekkige klacht is wat me drijft in mijn praktijk. Het gaat mij niet om een quick fix, maar om een duurzame oplossing die je voor altijd met je meedraagt. Daarom sta ik bewust stil bij wat er in je lichaam gebeurt en leer ik je stapje voor stapje dat het oké is om naar binnen te kijken. Door in te zoomen op de gebieden waar de energie vastzit, ontstaat vreemd genoeg meer ruimte. Het zelfinzicht dat door deze ruimte ontstaat, draagt bij aan de genezing van de klacht en een gelukkiger leven.

Heb je een hardnekkige klacht? En ben je bereid om naar jezelf te kijken? Dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met me op te nemen om te overleggen of mijn behandelingen je kunnen helpen.

Deel deze blog via: