Maud van der Veldt
acupuncturist, leraar, schrijver

In 1991 startte ik met de opleiding scheikunde aan de Universiteit van Nijmegen. Ik was geïntrigeerd door vragen als: Wat maakt dat er iets ontstaat? Waar begint de verandering? Wat draagt bij aan verandering? Deze vragen kwamen zeker aan de orde tijdens mijn studie, maar ik miste het werken met mensen. Na een aantal jaar voor de klas te hebben gestaan, concludeerde ik dat dit beroep met deze doelgroep niet mijn ding was. Het uitoefenen van een beroep dat niet bij mij paste, begon zijn tol te eisen. Voor ondersteuning klopte ik aan bij acupuncturist Albert de Marcas. Dat was mijn eerste kennismaking met acupunctuur. Lees eventueel meer over mijn verhaal in deze blog.

Gefascineerd door de acupunctuurbehandelingen heb ik me ingeschreven bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, voor de opleiding tot acupuncturist. Er ging een nieuwe wereld voor me open. De fascinatie en bewondering voor de Chinezen die duizenden jaren geleden de natuurwetten in kaart hebben gebracht door nauwkeurige observaties, is de brandstof voor mijn ziel. Hier werden mijn eerdere vragen op een totaal andere manier beantwoord, via een totaal andere denkwijze. Een denkwijze die ervan uitgaat dat alles in verbinding staat met elkaar en dat de wereld constant verandert. Een theorie die is ontstaan door simpel maar nauwkeurig waarnemen.

Na de acupunctuuropleiding heb ik de specialisatie 5-elementen acupunctuur volgens Worsley gedaan. Ook heb ik de opleiding ‘Autonomiebevordering in de praktijk’ gevolgd bij De Vries en Rijke.

Sinds 2009 heb ik een eigen acupunctuurpraktijk waarin ik word gedreven door de vraag hoe verandering plaatsvindt. Deze vraag is ook de drijfveer voor mijn werkgebied: behandeling van mensen met hardnekkige klachten.