canstockphoto0742771_rug

– uit je hoofd, in je lijf –

Werkwijze

onderzoekende houding

Tijdens gesprekken en behandelingen ben ik onderzoekend aanwezig. Ik nodig je uit om je blik naar binnen te richten en nieuwsgierig naar jezelf te zijn. Aan een hardnekkige klacht ligt dikwijls een onbewust patroon of anders gezegd een overlevingsmechanisme ten grondslag. Overlevingsmechanismen hebben een belemmerende werking op de genezing van een klacht en vormen een blokkade voor verdere groei en ontwikkeling in het leven. Door bewust aanwezig te zijn, krijg je zicht op het overlevingsmechanisme, inclusief wat heeft geleid tot het aanleren van het overlevingsmechanisme. Hieruit volgt dikwijls een keuze om op een andere manier met de werkelijkheid te willen omgaan.

acupunctuur

Met acupunctuur maken we gebruik van zeer dunne naalden die ik op specifieke punten in je lichaam plaats. Het plaatsen van de naalden voel je niet of nauwelijks, het effect daarvan wel. Er kan een tintelend gevoel optreden, meestal trekt dit snel weg. Door de naalden verschuift je aandacht van je hoofd naar je lijf en gaat de energie weer vrij stromen. Jij merkt dat door volledig ontspannen te zijn, zo stap je van mijn behandeltafel af.

Meer weten over acupunctuur? Hier leg ik meer uit hoe acupunctuur werkt.

moxa

Ik maak graag gebruik van moxa in de behandelingen. Het is wonderspul. Moxa is gedroogd bijvoetkruid en heeft een sterk werkend effect. Moxa brengt je energie en bloed in beweging en verwarmt je weefsels diep van binnen. Het kan zijn dat ik je moxa sticks meegeef om thuis te gebruiken.

qigong massage

Wanneer naalden niet gewenst zijn, door jou of op advies van mij, behandel ik met mijn handen. Deze vorm van behandelen heet qigong massage en is een milde vorm van massage, waarbij je de kleren gewoon aan kan houden. Het effect is hetzelfde als bij acupunctuur, namelijk dat je ontspannen van de behandeltafel afstapt.

& resultaten

Qua gevoel…

Je zit goed in je vel
Je staat stevig in je schoenen
Je weet wat je wilt en nodig hebt
Je hebt rust in je hoofd
Je bent vitaal
.. en happy

In je lichaam

Je bent pijnvrij of pijn speelt een kleinere rol
Je bent ontspannen
Je beweegt soepel
Je hebt meer energie
Je neemt waar en onderzoekt wat er in je lichaam gebeurt

In het dagelijkse leven…

Je klacht verdwijnt naar de achtergrond of geneest volledig
Je slaapt beter
Je krijgt inzicht in onbewuste patronen
Je weet wat goed voor je is en handelt daarnaar
Je geeft je grenzen aan en hanteert deze
Je kan doen wat je wilt
Je hebt een gezonde balans tussen zorgen voor jezelf en voor anderen